De klant centraal

Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #9
Mei 2019
De klant centraal stellen
Voorwoord Jouke
Op dit moment hebben onze gemeenten gemiddeld 211 zaaktypen ingericht. De meeste zaaktypen zijn hierbij generiek ingericht. Een generieke inrichting kenmerkt zich doordat je het zaakgericht werken gemeentebreed invoert. Dit houdt in dat alle dienstverlenende processen en de poststromen zijn gedigitaliseerd zodat de archivering is geregeld.
– Jouke Schrover, Managing director Proces & Services

 

Gemeente Urk gaat live met een big bang
Gemeente Urk is eind 2018 live gegaan met iZaaksuite. Alle processen zijn generiek ingericht om het zaakgericht werken zo breed mogelijk in de organisatie in te zetten. Om deze doelstelling te behalen is Urk laagdrempelig begonnen, maar wel met een grote impact op de organisatie. De livegang was namelijk met 152 ingerichte zaaktypen. Hoe pakte het projectteam dit aan? Waar liepen zij tegen aan? En hoe losten zij dit op? In deze best practice lees je hoe Urk het project tot een succes heeft gebracht.
Een slimme intake start met iFormulieren
In deze blog schrijf ik over de digitale intake door burger en bedrijf. Veel gemeenten kiezen ervoor om met het zaakgericht werken generiek te starten. Op deze manier ben je als organisatie in staat om snel grote hoeveelheden processen te digitaliseren. Daarmee creëer je de basis van digitaal werken. Lees er meer over in de blog van Ward de Laat.
   
De Landelijke Zaaktype Competitie
Onze missie voor deze competitie is dat de stap wordt gezet van zaaksysteem naar zaakgericht werken gemeentebreed. Vanuit de ‘techniek’ ondersteunen wij al, maar de organisatie is net zo belangrijk om succesvol zaakgericht werken in te richten. Elke maand werken wij de cijfers op iCommunity bij.
Evenementenkalender
De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

20 juni 2019

Kwartiermakerssessie
Gezamenlijk bepalen met welke thema's we aan de slag gaan

10 oktober 2019

Workshop 3 #LZC19

De derde workshop van #LZC19 gaat over de toekomst

Vergeet je niet aan te melden!

Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar mariecken.vanriel@pinkroccade.nl. U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.