Terugblik NVVB congres
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief NVVB 
20 april 2018
Header nieuwsbrief
Welke route stippelen we samen uit?
Veel aandacht voor innovaties Burgerzaken
Het jaarlijkse NVVB congres stond in het teken van “‘Welke route stippelen we uit?”. Ofwel hoe ziet de roadmap eruit naar de toekomst, gezien de vele ontwikkelingen of niet-ontwikkelingen van RDW, BRP, digitale identiteit etc. Ook wij speelden hier op in door samen met gemeenten het meerjarenplan Burgerzaken uit te stippelen op de achterwand van onze stand. Daarnaast deelden onze kwartiermakers ook weer hun ervaringen en wensen in een 4-tal drukbezochte workshops.
– Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken

 

Van scan naar BSN dankzij scanstraat
Gemeente Groningen speelt met het idee om een scanstraat in te richten. We kennen van de COA al de BRP-straat voor het aanmelden van vergunninghouders. Doel van de Groningse scanstraat is echter het versneld uitreiken van een Burgerservicenummer (BSN) bij eerste inschrijving en dit pas na een grondige identiteitscontrole. De ideeën zijn gevormd, de techniek is er klaar voor, nu de uitvoering nog. Ongeveer 30 personen dachten woensdag mee met gemeente Groningen tijdens het NVVB congres…
#LSG18
Optimaliseren werkprocessen in Enschede
De afgelopen maanden heeft gemeente Enschede haar burgerzakenprocessen opnieuw geanalyseerd en langs de meetlat van lean gelegd. De analyse draagt bij aan de hervorming tot een klantgerichte en vraaggestuurde organisatie. Gemeentelijke processen worden zo steeds klantgerichter, sneller én digitaler. Lean is het onderwerp van #LSG18.
   
iVerkiezing Helmond

Helmond deelt ervaring met iVerkiezing

Bij de verkiezingen in 2018 gebruikt gemeente Helmond de spiksplinternieuwe app iVerkiezing. Zij concludeerden dat deze app zorgt voor minder kans op fouten, tijdsbesparing voor de medewerker en selfservice door de inwoners. Tijdens het NVVB congres vertelden ze 2x meer over de ervaringen en resultaten vanuit de pilot.
Evenementenkalender

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

april/mei

Regio-overleggen GebruikersVereniging

Kwartiermakers vertellen over pilot iVerkiezing. Samen maken we het meerjarenplan Burgerzaken.

 

8 mei

Webinar iVerzoek

In de komende release van iBurgerzaken veel aandacht voor het proces iVerzoek.

 

2 juli

#LSG18: Lean & meaningful

Kritisch bekijken en herontwerpen van gemeentelijke processen.

Vergeet je niet aan te melden!
Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar Sanne.vanderZanden@PinkRoccade.nl. U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.