Eerste experiment met KATA Verbeterbord
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #7 
3 juli 2018
Header nieuwsbrief
Trots dat we gestart zijn met #LSG18
Eerste experiment met het KATA Verbeterbord loopt
In navolging op de Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten in 2017 (#LSG17) pakken we in 2018 verder door op dit concept. Natuurlijk staat het verder verbeteren van de (digitale) dienstverlening centraal in deze aanpak, daarbij richten we ons nu specifiek op de optimale procesafhandeling. Ook nu weer op basis van het principe waarin we gemeenten best practices laten delen om elkaar te inspireren.
– Tjerk Venrooy, directeur Publiekzaken

 

Een complete AVG productkaart
Om het makkelijk te maken hebben we als PinkRoccade Local Government een gezamenlijke productkaart gemaakt. Hierop staan alle producten die jouw gemeente ondersteunen bij het implementeren van de nieuwe AVG-wet. Veel processen moeten veranderen. Wij helpen je daar graag bij.
Blog Sanne
Kom van je droomwereld naar de echte wereld

De eerste stap om in de echte wereld te komen is het uitgebreid opschrijven en omschrijven van je droom. Zo zetten wij nu stapjes van een vage droom over een nieuw dienstverleningsconcept naar de tamelijk enge echte wereld. We werken onze droom over iService uit, voor onszelf en voor jullie!

- Sanne vd Zanden, Customer Care

Diginetwerk
iBurgerzaken verbonden met Diginetwerk

iBurgerzaken maakt nu naast Gemnet ook gebruik van Diginetwerk. Zo krijgen gemeenten eenvoudig toegang tot de Pink Private Cloud. Diginetwerk is de toekomst voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen.

   
Roadmap iBurgerzaken Dienstverlening
Tip van het Kenniscentrum Publiekszaken
Ben je betrokken bij een samenwerkingsverband? Dan is het mogelijk om inzicht te hebben in alle calls van de samenwerkende gemeenten. Hiervoor heb je wel toestemming nodig van alle betrokken gemeenten. En als wij de schriftelijke toestemmingen hebben ontvangen, zorgen we dat het in orde komt!
API
Een overheidsbrede API strategie
Vanuit het Kennisplatform is het manifest 'Naar een overheidsbrede API strategie’ opgesteld. Deze ondertekenden wij 12 juni. Hiermee bevestigen wij het belang van eenduidige en eenvoudig toepasbare koppelingen tussen applicaties. We werken mee aan de ontwikkeling en implementatie van deze koppelvlakken.
Evenementenagenda

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

1 oktober

Workshop "Verleiden naar het digitale kanaal"

Wil jij je selfservicepercentages (ook) verhogen?

Kom naar deze herhaling van #LSG17.

 

okt./nov.

#LSG18: Lean & meaningful

Kritisch bekijken en herontwerpen van processen.

We bieden een ruim aanbod aan cursussen, (klassikale) opleidingen en webinars. Daarnaast organiseren we diverse evenementen én zijn we aanwezig op beurzen en congressen van derden. Kijk op onze website voor een compleet overzicht.

Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar Sanne.vanderZanden@PinkRoccade.nl. U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.