ECD-gebruik belangrijk onderdeel verbeterprogramma
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #1
mei 2017
Header nieuwsbrief 2017-05 600x246.jpg
Careyn investeert in kwaliteit
ECD-gebruik belangrijk onderdeel verbeterprogramma
Na jarenlange ervaring binnen de gemeentemarkt, maakte ik een half jaar geleden de overstap naar de zorg. Op IT-gebied zie ik veel raakvlakken: een steeds bredere gebruikersgroep en beweging naar self service. Ik zie mooie voorbeelden voorbijkomen bij onze klanten. Bijvoorbeeld bij Careyn, waar medewerkers de zorgstatus zien in het cliëntdashboard en zorgplannen digitaal ondertekend worden. Toepassingen die direct bijdragen aan goede zorg, plezier in het werk en een gezond bedrijf.

Deze en andere praktijkvoorbeelden, tips van onze teams, nieuws en een overzicht van de komende events lees je vanaf nu maandelijks in deze Care-nieuwsbrief. Veel leesplezier!
– Jurriaan Piek, Managing Director PinkRoccade Care –

 

Hogere kwaliteit van leven dankzij verschillende IT-oplossingen bij Sevagram
Het slim toepassen van technologie draagt bij aan zelfredzaamheid en regie. Sevagram geeft meer regie aan de cliënt en familie met het Cliëntportaal en de (door henzelf ontwikkelde) Dementiegame. In Samen Sterk liet Sevagram zien hoe zij deze toepassingen gebruikt om de zorg met de sociale leefomgeving te verbinden.
Continuous delivery
Een kijkje in de keuken van de afdeling ontwikkeling

De eis van continue beschikbaarheid verhoogt de druk op IT-afdelingen. Veel tijd gaat echter op aan onderhoudswerkzaamheden. Er blijft weinig tijd over voor het implementeren van nieuwe modules of applicaties. Continuous delivery kan daar verandering in brengen.

Hoe staat het met de volwassenheid ECD’s?
Elektronische cliëntdossiers bestaan al sinds begin jaren 2000. Ook wij waren destijds al van de partij. Vele adviespartijen hebben geschreven over de diverse modellen, die geplot worden op de doorontwikkeling van ECD’s. Waar staan we als markt als we kijken naar het ECD 3.0-model?
      WMO en jeugdwet 200x300.jpg
Customer Care informeert: wijzigingen in WMO en Jeugdwet
Per 12 juni 2017 komt er een nieuwe berichtenstandaard in de WMO en JW. Vanaf dan worden alle berichten in XML-formaat uitgewisseld tussen zorgaanbieder en gemeente. Wilt u weten wat dit voor uw organisatie betekent? Volg dan het webinar op 18 mei. Chester Wolvekamp en Paul Dam vertellen u welke wijzigingen de nieuwe standaard bevat, hoe u een soepele overgang krijgt naar WMO/JW 2.1 en hoe het landelijke draaiboek eruit ziet.
Agenda

Meld u aan voor één van de inspiratiesesies en het webinar van deze maand.

11 mei

Inspiratiesessie mijnCaress 4.9 (regio midden)

Locatie: Beweging 3.0, Amersfoort.

 

16 mei

Inspiratiesessie mijnCaress 4.9 (regio zuid)

Locatie: Ananz, Geldrop.

 

18 mei

Webinar mijnCaress: wijzigingen in WMO en Jeugdwet versie 2.1

Wat betekenen de wijzigingen voor uw zorgorganisatie?

Deelname aan deze events is kosteloos. 

 
Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen