Kill your darlings
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #10 
2 oktober 2018
Header nieuwsbrief
Kill your darlings
Gemengde gevoelens bij niet voorzetten pilot

Als ex-projectleider las ik met gemengde gevoelens dat de pilot Landelijke Online Diensten (LOD) van VNG Realisatie niet wordt voortgezet. Dit is besloten na evaluatie van de pilot. De belangrijkste reden? Op dit moment gebruiken slechts 15 gemeenten het landelijk ontwikkelde formulier voor Digitale Aangifte Overlijden (DAO) en 8 de (Verhuisservice VHS). Natuurlijk vergelijk ik dit project meteen met iBurgerzaken en in het bijzonder de recente ontwikkeling van iVerkiezing en ga ik op zoek naar de verschillen.

– Tjerk Venrooy, directeur Publiekzaken

 

Werkplekscan: foutenvrij werken en kortere wachtrijen
Gemeente Enschede heeft in september een proof of concept (PoC) uitgevoerd met de A4-werkplekscan van Oribi. Deze scanner zorgt ervoor dat documenten direct in het dossier in iBurgerzaken terecht komen. De testen zijn door alle partijen als zeer succesvol ervaren, de belangrijkste reden voor de tevredenheid: tijdbesparing voor medewerkers doordat overbodige stappen worden weggenomen.

Verhuizen en veranderen
Over verhuizen en veranderen...

Elke gemeente kent natuurlijk een verhuisproces. In alle gevallen levert dit proces het resultaat op wat de klant wil hebben. Althans, dat denk of hoop je als gemeente. En juist daar gaan we bewust samen kritisch naar kijken binnen #LSG18. We gaan kijken naar alle stappen en het procesresultaat binnen dit proces.

- Sanne vd Zanden, Customer Care

Rubriek Mat
Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Na veel reacties op de droom vanuit burgerperspectief, dit keer de droom vanuit het medewerkersperspectief. Daarnaast een aantal tips en wetenswaardigheden voor het einde van dit jaar. Veel leesplezier! En reageer met onderwerpen naar mij. Mijn oproep: laat collega's je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

- Mat Keijers, Productmanager

   
Roadmap iBurgerzaken Dienstverlening
Tip van het Kenniscentrum Publiekszaken

Wist je dat je de naam van de behandelend ambtenaar in een zaak automatisch kunt laten selecteren aan de ingelogde gebruiker? Dit doe je door in de stamtabel Ambtenaren bij User-ID de Cipers-gebruikersid (uit het gebruikersbeheer) in te vullen.

Dit is wellicht ook interessant
TOPdesk
Met dit nieuwe Selfserviceportaal bieden we meer duidelijkheid en transparantie.

iBurgerzaken
Video's verduidelijken nieuwe release
Kijk mee: Nieuwe functionaliteiten iBurgerzaken toegelicht in beeld en geluid.

Feedback

Feedbackformulier incidenten
Deel je feedback over de afhandeling van incidenten met ons, we doen er namelijk echt iets mee!
Evenementenagenda

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

okt./nov.

#LSG18: Lean & meaningful

Kritisch bekijken en herontwerpen van verhuisproces.

We bieden een ruim aanbod aan cursussen, (klassikale) opleidingen en webinars. Daarnaast organiseren we diverse evenementen én zijn we aanwezig op beurzen en congressen van derden. Kijk op onze website voor een compleet overzicht.

Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar . U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.