Het belang van procesinnovaties
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #11 
8 november 2018
Header nieuwsbrief
Omarm procesinnovaties
Procesinnovaties voor dienstverleners van groot belang

Volgens het CBS doet slechts 20% in Nederland aan procesinnovatie. Managers investeren te weinig in technologie. Te weinig innovaties worden vercommercialiseerd. Gelukkig zien we dat het binnen de gemeentewereld ook anders kan: de procesinnovaties van iBurgerzaken zijn erg gewild! De kanttekening is wel dat we moeten zorgen dat men er bekend mee is...

– Tjerk Venrooy, directeur Publiekzaken

 

#LSG18 vanuit het deelnemersperspectief
De 7 regionale workshops van #LSG18 zitten er al weer op. En met succes! Meer dan 200 deelnemers pakten het verhuisproces beet. Waarom we dat deden? Gemeentelijke processen worden steeds klantvriendelijker, sneller én digitaler. Dat vraagt wel om het kritisch bekijken en herontwerpen van deze processen. En dat is dan ook wat we deden tijdens #LSG18. Overzichtelijk en in kleine stapjes. 2 deelnemers van Bestuursdienst Ommen-Hardenberg en gemeente Wijdemeren vertellen over de #LSG18-workshops.
Mening versus gesprek
Het gesprek is interessanter dan mijn mening!

Minimaal 80% van de gemeenten streeft hetzelfde doel na, heb ik de afgelopen #LSG18-workshops weer geconcludeerd. Waarbij we het hebben over het optimaliseren van het verhuisproces. En ondanks dat de opvattingen overeen komen, zijn er verschillende inrichtingen van het(zelfde) verhuisproces. Dus gaan we met elkaar het gesprek aan... met als resultaat dat de deelnemers in beweging komen. En de eerste kleine stap binnenkort durven te zetten!

- Sanne vd Zanden, Customer Care

Rubriek Mat
Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Leuk om te horen dat veel gemeenten bezig zijn met de toekomst. Na mijn vorige blogs over ''worden dromen werkelijkheid'' al mooie reacties ontvangen. De meeste reacties gingen over de toekomstige dienstverlening aan de burger en de veranderingen voor de medewerkers. Maar ook een aantal over welke producten en diensten nu al bijdragen tot het realiseren van de droom. Als je de basis nog niet op orde hebt, is het ook moeilijker om te innoveren. 

- Mat Keijers, Productmanager

   
Roadmap iBurgerzaken Dienstverlening
Tip van het Kenniscentrum Publiekszaken

Wist je dat je de huisstijl aan de burgerkant nu kan veranderen? Dit doe je door in iBurgerzaken te gaan naar ''Technisch Onderhoud'' en vervolgens naar ''Huisstijl''.

Evenementenagenda

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

november

2e implementatiedag iVerkiezing

Op 4 verschillende data op centraal gelegen locaties in het land wordt de 2e opleidingsdag verzorgt voor iVerkiezing.

We bieden een ruim aanbod aan cursussen, (klassikale) opleidingen en webinars. Daarnaast organiseren we diverse evenementen én zijn we aanwezig op beurzen en congressen van derden. Kijk op onze website voor een compleet overzicht.

Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen

Deze email is verstuurd naar . U kunt uw voorkeuren aanpassen op elk gewenst moment.